Fogbeültetés, Fogimplantátum 

Fog implantátum árak Székesfehérvár

Fogbeültetetés, fog implantátum? 

Mi nem csapjuk be!

Fog implantátum/fogbeültetés Székesfehérváron az EverDentál  fogászati magánklinikán

Az EverDentál magánklinika arra törekszik, hogy pácienseinek a legjobb minőségű eszközökkel, a legjobb minőségű anyagokkal, magas szakmai tudással biztosítsa a fogászati kezeléseket, beavatkozásokat a legoptimálisabb áron. Saját fogat ugyan nem tudunk mi sem adni, de olyat igen, ami pár nap, hetek múlva saját fog érzéssel tölti el páciensünket. Ez a fog/műgyökér beültetése fogászati implantátumok segítségével.

Vonzerőnk  a szakmaiságunk. Szájsebész végzi az implantátum beültetését, így  a legjobb kezekben, biztonságban vannak betegeink. Visszatérő, elégedett pácienseink jelentik a sikert számunkra.

2024. január 04-től a Zimmer implantátumok 200.000 Ft/db, a Nobel implantátumok pedig 240.000 Ft/db egységáron érhetőek el nálunk, amely további felár nélkül tartalmazza az egyenes felépítmények, illetve a beültetett implantátumok felszabadításának költségét is!

Fogbeültetés, fog implantátum árak

EverDental Székesfehérvár

A technika folyamatos fejlődésének köszönhetően, törekszünk megvalósítani pácienseink szinte minden álmát a teljes-, ép-, gyönyörű fogsort  megfizethető áron. Mi egy stabil, jó minőségű megbízható szintet képviselünk rejtett költségek nélkül, nemcsak Székesfehérvár tekintetében, hanem a környező városokat figyelembe véve is.

Mit jelent a fog beültetése illetve a fogászati implantátum?

 

Az implantátum egy, a testtől idegen, nem testazonos dolog, ami ez esetben a természetes foggyökeret pótolja. Ennek anyaga lehet titánötvözet vagy tiszta, ötvözetlen titán. Ennek azért van jelentősége, mert ez is meghatározza a szervezet részéről az implantátum elfogadását, az implantátum beépülését.

A fog implantátum részei

Állcsontban lévő rész (műgyökér):  az implantátum csavarmenettel ellátott része az állcsontban található. Anyaga lehet titánötvözet vagy tiszta, ötvözetlen titán. Az alsó állkapocscsontban 3 hónap alatt, míg a felső állcsontban lévő rész közel fél év alatt csontosodik. Ezt az időt befolyásolhatják még egyéb szükséges kiegészítő műtétek (pl. sinus lift – csontpótló műtét). Ezt követően kerül sor a fejrészre rögzített  felépítmény elkéeszítésére (stéges elhorgonyzás, korona, híd, csúsztatós kivehető fogpótlás, ot-cap).

Fejrész: átmenőcsavarral kapcsolódik az állcsontban lévő műgyökérhez. Anyaga szintén ötvözetlen titán, amely biokompatibilis az élő szövetekkel. A fejrész lehet gyári (egyenes, szögkorrekciós) vagy egyéénre szabott.

A fogimplantátum fajtái

 

Kétfázisú implantátálás

Kétlépcsős eljárással készül: bekerül a műgyökér, összevarrjuk – csontosodás közel fél évig, kontroll – pici ínyfeltárás – nyaki részhez kapcsoljuk a fejrészt, amelyhez pedig a választott felépítményt, (pl.koronát).

A kétfázisú implantátálásnál  a  csontosodás folyamata a száüreg baktériumflórájától függetlenül, a csontba, az íny alatt történik. Alakja napjainkban: csavar, régen lehettek: csap,henger, penge formájúak szintén.

Egyfázisú implantálás

A behelyezett műgyökérre helyezett  fejrész túlnyúlik az ínyen, „picit kilóg” a teljes csontosodási folyamat (osteointegráció) függ a szájhigiénés szokásoktól.

Implantátum bevonata

A felszíni bevonatuk porózus kialakítású, amely hatékonyabb csontosodást idéz elő.

Fogászati implantátumok méretei

Az alkalmazott implantátum átmérőjének méretét befolyásolja, hogy hová kerül a szájüregbe:

 • standart: 3,5-4,2 mm  – frontfogak esetében alkalmazzuk – rövid, vékony
 • széles: 4,5-6 mm rágófogak pótlására használjuk, stabilabb, hosszabb
 • mini  implantátumok:  2 – 3,5 mm átmérőjűek –  akkor ajánlott amikor két foggyökér között nincs hely a szélesebb implantátum elhelyezésére.  (Rendelőnk  a mini implantátumokat nem alkalmazza szakmai okokból.)

Foghúzás utáni, azonnali implantáció

Közvetlenül fogeltávolítás után kerül be a foggyökér, előnye, hogy  azonnal elkezdődhet a csontosodás. Hátránya a foghúzás után maradt alveolus (fogmeder) alakja nem azonos az implantátum alakjával. Ez pedig hátrányosan befolyásolhatja a primer stabilitást, mely szintén fontos eleme a sikeres implantációnak.

Anatómiai elemzés szükséges előtte, hogy az eltávolított fog helyére az implantátum beültethető-e, megfelelő méretek hiányában erre nincs megoldás

Azonnal terhelhető implantátum

Az azonnal terhelhető implantátumokat úgy reklámozzák, hogy azokat foghúzás után közvetlenül beültetik, és rögtön kész fogpótlás is kerül rájuk. Ezeknek a fog implantátumoknak a sikertelensége gyakoribb a hagyományos eljárásnál.

Az EverDental székesfehérvári magánklinika  a fogbeültetés során az implantátum elhelyezése után minimum 3 hónap gyógyulási időt rendel el, mielőtt felkerül a korona a műgyökérre.

Fájdalommentes a  fogbeültetés?

A fogimplantátum beülteése fájdalommentes, mivel szájsebészünk érzéstelenítésben végzi munkáját. Természetesen senkit nem akarunk azzal áltatni, hogy nem fog érezni fájdalmat, miután az érzéstelenítés hatása elmúlik.

 A beavatkozást követően teljes körű tájékoztatással, javasolt fájdalomcsillapítókkal engedjük otthonukba pácienseinket.

Fogimplantátum vélemények

Pácienseink elégedettek munkánkkal, azért is járnak vissza, ajánlják ismerőseiknek.

Beültetett implantátumaink erősek, fájdalommentesek, megfelelő szájhigiéniával  saját fognak megfelelő élettartamúak.

Sajnos találkozom olyan páciensekkel, akik egy csalódás után találnak meg minket. Korábbi rossz élményeik miatt célom, hogy szakmai tapasztalataim révén elnyerjem bizalmukat. Implantátumukkal nem elégedettek, esetenként  nem szájsebész végezte a beültetést.

A fogbeültetés menete a székesfehérvári EverDental magánrendelőben

 • Állapotfelmérés
  • beteg igényeinek feltérképezése
  • panoráma röntgen
  • tervezett kezelések megbeszélése
  • költségek – betegségek, megoldási lehetőségek feltárása (1 nap)
 • implantálás
 • varratszedés – 1 hét
 • csontosodás  – hosszabb időtartam, közel 3-6 hónap
  • megbeszélt  kontrollok, panasz esetén azonnali fogászati ellátás
 • a tervezett  fogtechnikai megoldások megvalósítása, felépítmények – egyénenként esetenként pár hét alatt
 • esztétikai funkciójú,  ideiglenes fogpótlás a csontosodás időtartamára
 • csontpótló anyagok amennyiben szükséges  – egyéni konzultáció után

A fog implantátum hátrányai – kinek nem javasoljuk a fogbeültetést?

Vannak olyan helyzetek, tényezők, a páciens egészségügyi állapota esetleg, hogy nem végezhető el, vagy nem javasoljuk az elvégzését a fogbeültetésnek.

Nem ajánlott az implantáció:

 •     erős dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, drogfüggőség esetében
 •     kezeletlen cukorbetegség – nem csontosodik be az implantátum
 •     rosszindulatú daganatos megbetegedések és az ezzel járó kezelések esetében
 •     vérképzési, véralvadási zavarok esetében
 •     17-18 éves kor alatt – fejlődésben van az állcsont is.

Fog implantátum élethossza

A saját fogak élethosszával egyenlő lehet, amennyiben tapasztalt szájsebész szakember helyezte be megfelelő tervezés után. Nem szerencsés külön rendelőbe menni a csavarok beültetésére és másikba a felépítményekért. Ebben az esetben nem létezik egységes terv, nincs egy olyan szakember, aki az egészet elejétől a végéig megtervezi.

Ezért is szeretik pácienseink rendelőnket, mert gyakorlott szájsebész  végzi az implantátumok beültetését  a tervezéstől a megvalósításig, a kontrollokon át.

Természetesen elengedhetetlen a páciens szájhigiéniája, az orvos által adott szempontok alapján, illetve a féléves kontrollok betartása.

?

Hasznos tudnivalók fog implantátum témában

Milyen implantátumot használunk a fogbeültetés során?

Milyen implantátumot használunk a fogbeültetés során?

Az EverDental rendelőjében a legjobb tudásunkkal, fájdalommentesen végezzük a beavatkozásokat. Akár beteg fogat gyógyítunk, vagy a hibátlan mosoly megvalósításán dolgozunk, bármilyen a probléma, mi a hosszú távú megoldásokban gondolkodunk. Célunk, hogy a lehetőségeket...

bővebben